USTIS

ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMCİLERİ İŞVERENLER SENDİKASI (USTİS), Nişantaşı Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

USTİS adına imza törenine USTİS başkan vekili Berkay TULPAR, Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın katıldı.

Taraflar, bu protokol ile sağlık turizmi sektörünün en önemli ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının sağlanması amacıyla yapacakları işbirliği, akademik çalışmalar, eğitim uygulamaları ve buna bağlı olarak tarafların hak ve yükümlülüklerini belirlemek, çok yönlü işbirliğini sağlamak amacıyla anlaşmışlar ve işbu protokolü imzalamışlardır.

Nişantaşı Üniversitesi, USTİS tarafından geliştirilecek olan eğitim programlarının, panel, sempozyum, seminer, sertifika programları vb. etkinliklerin sektörün ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda içerik ve müfredatlarının hazırlanması konusunda USTİS’e destek verecektir.
 
Nişantaşı Üniversitesi, sağlık turizminde faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duydukları nitelikli personele erişebilmelerini sağlayabilmek amacı ile kurulan USTİS KARİYER PORTALI’na öğrencilerin yönlendirilmesi hususunda USTİS ile işbirliği yapacaktır.
 
Nişantaşı Üniversitesi, öğrencilerin mesleki yetkinlik kazanmaları, mezun olduktan sonra iş bulmalarının kolaylaştırılması ve istikrarlı bir şekilde uygulamalı eğitimle çalışma hayatına adapte olmalarının sağlanması amacıyla USTİS ile öğretim programına uygun işyerinde mesleki eğitim ve staj programları düzenleyecektir. USTİS, üyelerinin ilgili uygulamalarda Nişantaşı Üniversitesi’ne öncelikli olarak kontenjan vermesi hususunda destek olacaktır.